MUZIEK

Dinsdag 11 oktober

Elaine

DINSDAG 11 OKTOBER – GRATIS

** Vi.BE talent #1 **
 
Voor fans van Froukje, Merol, Spinvis, Eefje De Visser,…
Donkere synths, warme gitaar- en pianoklanken, persoonlijke en eerlijke teksten, catchy melodieën en
nostalgische koortjes en harmonieën.
 

Info: https://www.anamma.be/elaine/

‘Elaine’ is het soloproject van de 22-jarige zangeres, songwriter
en (stem)actrice Elaine Hakkaart. Ze schrijft Nederlandstalige liedjes over opgroeien en alles wat daarbij
komt kijken en stelt in haar muziek vragen waar misschien geen concrete antwoorden op zijn. Ze
omschrijft haar stijl als verhalende alternatieve pop.

Gratis café concert nummer 2. Vind de weg, kom binnen en vergeet even dat de week nog maar net begonnen is…
 
VI.BE is een platform waar (jonge) artiesten zich kunnen voorstellen aan (semi)professionele organisatoren.

Vrijdag 14 oktober

Wük + Vrovl

DOUBLEBULL: WÜK + VROVL

VRIJDAG 14 OKTOBER

Iets steviger gitaarwerk ditmaal in onze Villa.

De Gentse verborgen parel Wük brengt instrumentale gitaarmuziek.
Vrovl overgiet dat nog eens met wat elektronica en warmt stevig op voor de afterparty!

In hun bio’s staat te lezen: stoner, doom, noise, psychedelica.

Voorsmaakje? Beluister hier

Info & tickets: https://www.anamma.be/wukvrovl/

Voorsmaakje? Beluister hier

Dinsdag 18 oktober

NAGLØED 

DINSDAG 18 OKTOBER – GRATIS

NAGLØED is een jong trio dat invloeden uit jazz, pop en film samenbrengt in een sfeervolle mix van gitaar, keys, drums en elektronica. Tijdens live sessions neemt de band de luisteraar mee in hun imaginaire, intrigerende wereld van open composities, echoënde soundscapes, percussieve ritmes en filmische klanken. Dit alles weerklinkt in een geheel eigen sound, een wijds spectrum dat tot stand kwam door lange improvisaties.
 
 

Info: https://www.anamma.be/nagloed-2/

De gelaagde, energieke muziek laat een symbiose horen van drie heren die elkaar niet alleen steeds weer weten te verrassen maar qua sfeer en compositie elkaar ongelooflijk goed aanvoelen. Als muzikanten herdefiniëren zij de ideale mix van jazz, pop en electronics op een organische en verstillende manier.

Vrijdag 21 oktober

MariJah & The Root Sense

VRIJDAG 21 OKTOBER

Verwacht je aan een directe vertaling van de roots en dub vibes uit de soundsystem cultuur, waarbij diepe bassen, strakke drumritmes en gitaar delays niet kunnen ontbreken. “Dit alles overgoten met dat bijzondere stemgeluid van MariJah, krachtig en toonvast, met conscious lyrics bovendien!” (Jah Shakespear, Reggae.be)

AFTERPARTY met Vibes Kitchen-sound-system-carer

Info & tickets: https://www.anamma.be/marijah/

Voorsmaakje? Beluister hier

Dinsdag 25 oktober

WIM CLAEYS & FRIENDS 

DINSDAG 25 OKTOBER – GRATIS

Wim Claeys kennen we als Gentse volkszanger en cabaretier, maar wat minder mensen weten is dat hij al heel zijn leven een folkie in hart en nieren is. Als oprichter van zowel de band Ambrozijn als het Boombal kan dat ook niet anders. Regelmatig komt hij samen met vrienden uit die periode om te jammen en hun oude repertoire te onderhouden. Vanavond brengt hij enkele van de vrienden mee voor een knallende folkjam.
 
 

Info: https://www.anamma.be/wimclaeysfriends/

Vrijdag 28 oktober

MEMO PIMIENT0 - UITGESTELD

VRIJDAG 28 OKTOBER

Energieke Memo & Manon uit Brussel geven er een lap op! Dansen en springen. Manon, wellicht in een vat Red Bull gevallen toen ze klein was, zweept het publiek op, huppelt rond en pakt je mee. Stilstaan is geen optie. De latin beats van Memo zorgen daarvoor.

Info & tickets: https://www.anamma.be/memo-pimiento/

Voorsmaakje? Beluister hier

Op De Agenda:

Dinsdag 22/03

CHIBIDA

Kunstenaar-muzikant van Congolese afkomst, werd ondergedompeld in de rijke muzikale omgeving van Kinshasa. Gemotiveerd door humanistische en etnische vragen raakt hij het publiek met zijn poëtische teksten, onder begeleiding van toegankelijke muziek. Zijn teksten worden gezongen in het Frans, Lingala, Swahili, Nederlands en Engels.

Dinsdag 29/03

Matrak D’amour

Matrak D’Amour brengt een ode een vergeten of over het hoofd geziene klassiekers in het rock genre.Van Ten Years After, over ZZ Top tot Budgie en Free. Daarnaast komen natuurlijk ook de kleppers aan bod zoals Jimi Hendrix, Fleetwood Mac en zelfs Stevie Wonder. Maar telkens met een eigen creatieve interpretatie.

Dinsdag 05/04

Lani

Met een liefde voor diepe bassen en popcultuur slaagt LANI erin om de meest aanstekelijke popsongs te brengen in een ietwat vies, glitterjasje. Het is verslavend en het is fris. Het is suikerzoet, maar het is bot. En het allerbelangrijkste, het knalt met de juiste soort houding en ambitie.

Dinsdag 12/04

Houseman & Lee

Hij zingt doorgaans in de sofa, zij verkiest de keukentafel. Ze leerden elkaar kennen in de klas van hun zonen, ze stemden hun gitaar, zongen een duet en moesten constateren: dat werkt wel… Twee stemmen, twaalf snaren, een ukelele links, een speelgoedpiano rechts & veel schone liedjes. Uit de eigen mouw of die van een ander. Houseman & Lee zijn niet contrair.

Vrijdag
13 oktober

GAMMA RAVE

Anamma vzw presenteert:
 
Onlangs nog de gesmaakte opener voor Asian Dub Foundation in De Centrale en de afsluiter van De Gentse Feesten bij St. Jacobs. Verwacht je aan elektronische vette zware beats, snedige gitaren, bizarre effectjes en lyrics met een boodschap.
 

Donderdag
19 oktober

CANDLE LIGHT DINNER & CONCERT

Anamma vzw & Villa Anamma slaan de handen in elkaar.
 
Villa Anamma serveert herkenbare gerechten met een twist. In een gezellig kader geniet van je de verrassende keukentalenten van Piet & Lennart.
Anamma serveert concerten met een twist. Je ontdekt er avontuurlijke muziek in een originele setting.

Wat als we die 2 combineren? Je geniet eerst van een heerlijk diner, aansluitend droom je weg bij een klassiek concert van Seraphine en Tim in ons gezellige kasteel.

Mis deze onvergetelijke ervaring niet.
 

Zaterdag
21 oktober

SATURDAY BOOGIE NIGHT

Anamma vzw presenteert:
 
Wat laten de 60’s, 70’s, 80’s en 90’s ons nu weer na…?
Geweldige vrienden, ouders, liefde en kennissen jazeker. Maar vooral een schatkist aan fenomenale platen! Met een ‘funky bassline’ of opzwepende beat van bijvoorbeeld ‘Donna Summer’ en Michael Jackson is stilzitten geen optie.
Breng samen met vrienden of partner het gouden tijdperk weer tot leven en swing de benen vanonder je lichaam. Saturday Boogie Night zorgt voor een unieke locatie, stijlvolle inkleding en een vers van de pers geboende dansvloer! Want op soul, funk, boogie en disco blijft toch niemand aan de bar plakken?!
 

Dinsdag
7 november

F R A G M E N T

Anamma vzw presenteert:
 
De vier bandleden van F R A G M E N T hangen al meer dan een halve eeuw rond op deze aardbol en blijven enthousiast grasduinen in de nieuwe muziek van de huidige generaties. Maar toch, die 80’s krijgen ze niet uit hun systeem geschud.

 

Vrijdag
10 november

VENTUS

Anamma vzw presenteert:
 

De warme stem van Gonzalo kwam binnen. Na 20 seconden van het nummer “Monsters in my head” was ik een mail aan het sturen…
Ventus blijkt een jonge, vijfkoppige band uit Gent. Het gaat de jonge snaken voor de wind (ketsjing!). Ze wonnen de Imagine-wedstrijd, openden voor Milo Meskens in AB en hun tweede EP zit er aan te komen.

Meer info