GROENTE FERMENTATIE • Anamma Workshop

Woensdag 3 november 
19:30 - 21:00


Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat in petto. Niet alleen is het een van de meest ecologische manieren om groenten te bewaren. Fermentatie, zorgt ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt.
Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten en nemen we die nadien ook mee naar huis. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.

Meebrengen: snijplank, mesje, schort, keukenhanddoek, twee weckpotten (met beugelsluiting) of bokalen van 0,5 liter, weegschaaltje, schrijfgerei, papier of schriftje

Wat moet je weten?
► Woensdagavond 3/11
►Thema van de workshop: Fermenteren
► Start: 19u30 (Duur 1,5u)
► Begeleiding: Velt - Kathleen Lips
► Kostprijs: 25 euro
► Betaling op BE13 7370 5417 4139 met vermelding van de workshop + Naam deelnemer(s)
► Let er op dat je pas bent ingeschreven na betaling
► Annuleren zonder kosten kan tot 3 dagen voor de aanvang van de workshop
► Toegelaten deelnemers: 15
► Villa Anamma, Carelshof 35, 9040 Sint-Amandsberg

BELANGRIJK:

We kennen een korting toe van 8 euro per sessie voor Velt-leden. Indien de cursist zich inschrijft voor beide sessies (één fermentatie en één spreads) kunnen ze kiezen voor een korting van 16 euro ofwel voor het nieuwe boek: ‘groenten fermenteren’ (kostprijs 20 euro voor leden en 25 euro voor niet leden/winkelprijs). (Indien geen lid, kan men via de Velt website lid worden voor 35 euro/jaar)

- - -
www.facebook.com/Villaanamma
www.villa-anamma.beInschrijven kan via deze link:
https://forms.gle/oaexS5uRkosrCusM6

✰✰✰
Tot dan vriendjes van de villa! ✰✰✰